Klik om de kaart te tonen
U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.

De Cuyper Griet, Heist-op-den-Berg

Akketuut, gevestigd in Heist-op-den-Berg, is een praktijk voor kinesitherapie voor kinderen. Er werken drie zeer ervaren en gedreven kinesitherapeuten, met elk hun specialisatie. Zo is Griet gespecialiseerd in onder andere houdingscorrectie en psychomotoriek, Fientje in ademhalingskine volgens Chevalier, reflexintegratie en Els in Bobaththerapie en Kinderyoga. Bekijk alle specialisaties van de therapeuten.

Alle kinderen kunnen bij ons terecht, zowel pasgeboren baby's als kinderen en tieners met een aangeboren of verworven neuromusculair probleem.

Therapie

Om het neuromusculair probleem te verhelpen, gebruiken we specifieke behandelingen en functionele trainingen. Voorbeelden van therapieën zijn:

  • Ontwikkelinsstimulatie: dit is met name geschikt voor baby's die niet spontaam komen rollen, met weinig tot geen spontane motoriek en peuters die niet alleen tot stappen komen.
  • Psychomotoriek: hierbij gaat het om de ontwikkeling van uw kind in het geheel. We behandelen de fijne en grove motoriek, lateralisatie, lichaamsbesef en meer.
  • Ademhalingstherapie: geschikt voor baby's en kinderen die geboren zijn met acute of chronische infecties of perinataal verworven longaandoeningen. Doelstellingen zijn mogelijk op korte of lange termijn.
  • Typ-10: indien u kind fijnmotorische problemen, dyslexie, autisme, ADHD of andere moeilijkheden heeft, kan Typ 10 hierbij helpen. Het is een kindvriendelijke manier om te leren typen op een computer.
  • Braingym: kindvriendelijke oefeningen om de leervaardigheden van uw kind te verruimen, met name voor kinderen met geheugen- en concentratieproblemen of lees- en rekenproblemen.
  • Houdingscorrectie: heeft u kind afwijkingen van de wervelzuil (meestal meisjes tussen de 9 en 13 jaar), dan kan houdingscorrectie een uitkomst zijn.
  • Reflexintegratie: indien de primaire reflexen niet goed ontwikkelt zijn, blijven ze inactief of gedeetelijk actief. Dat kan zorgen voor gedrags- of leerproblemen. Bij reflexintegratie stimuleren we het centrale zenuwstelsel om alsnog tot ontwikkeling te komen.
  • Relaxatie/kinderyoga: er is een verschil tussen individueel therapeutische yoga en groepslessen yoga voor alle kinderen (zonder specifieke noden).
Meer informatie over onze therapieën of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

De Cuyper Griet, Heist-op-den-Berg

De Cuyper Griet

Liersesteenweg 274C
Heist-op-den-Berg

De Cuyper Griet in Google

Website: www.akketuut.be

Zoekwoorden: Kinesitherapie bij kinderen, Kinderkine, Kinderkinesist, Kinderrevalidatie, Bobath therapie geven , Ademhalingskine, Kinderyoga, Relaxatie, Ontwikkelingsbegeleiding, Psychomotoriek
Rubrieken: Kinesitherapeuten, Therapeuten

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.