Klik om de kaart te tonen
U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.

De Veertoren is uw karakteristieke restaurant in Hemiksem in de Rupelstreek

Bent u in de Rupelstreek op zoek naar een karakteristiek restaurant? Bezoek De Veertoren aan de Scheldeboord 27 voor een gezellig en smaakvol diner met uw vrienden of familie. Bij aankomst herkent u meteen de toren naast het hoofdgebouw. Parkeren kan gemakkelijk voor de deur van deze lokale taveerne. Vis en gamba’s vormen een lekkernij die u niet wilt missen als u in de buurt bent. Vooral vrijdags is het gambadag. Grote porties voor een acceptabele prijs. Dat vergeet u nooit meer. Een aanrader voor uw netwerk.

Bestel een van de populaire cocktails

Het menu van De Veertoren vertoont de karakteristieken van de Belgische en de Franse keuken. De heerlijke gerechten op uw bord zijn seizoensgebonden. De serviceverlening is bijzonder klantvriendelijk. Honden zijn toegestaan. Er is voor de gezinnen de mogelijkheid van het bestellen van een kindermenu. De groepscapaciteit is 50 personen. De entourage is authentiek, zowel binnen als buiten. U bevindt zich op historische grond en kunt er genieten van de rust en de gerechten. Vergeet niet een van de populaire cocktails te bestellen. Het zal de sfeer in uw gezelschap mede doen verhogen.

Geschiedenis Hemiksem gaat tot 13e eeuw

Het restaurant De Veertoren bevindt zich op een unieke lokatie aan de Schelde in Hemiksem. Het is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. Hemiksem telt ongeveer 11.000 inwoners. Het dorp ligt op de rechteroever van de Schelde, enkele kilometers ten zuiden van de stad Antwerpen. De Rupelstreek behoort tot het kieskanton en het gerechtelijk kanton Boom. Hemiksem heeft een eeuwenoude geschiedenis, die teruggaat tot de dertiende eeuw. Een bewijs daarvan is de Sint-Bernardusabdij, eens een Cisterciënzer abdij, gesticht in 1243. De gebouwen zijn nu eigendom van de gemeente Hemiksem.

Na het museum uitrusten op het terras

Er wordt aangenomen dat de monniken van de abdij nauw betrokken waren bij de ontginning van klei in de Rupelstreek en dus bij het maken van baksteen. De benaming paepsteen verwijst nog naar de religieuze achtergrond. Sinds 1973 is het gebouw beschermd en werd vijftien jaar later door de gemeente aangekocht. Na een restauratie van de west- en oostvleugel bevinden er zich er nu een administratief centrum en serviceflats. In de noordvleugel vindt u het Heemkundig Museum. Na dit culturele uitstapje is het goed toeven in restaurant De Veertoren aan de Scheldeboord 27, binnen of buiten op het terras.

Kom langs bij De Veertoren in Hemiksem voor een lunch of diner, of gewoon een lekker drankje.

De Veertoren

Scheldeboord 27
Hemiksem (Rupelstreek)

De Veertoren in Google

Zoekwoorden: Restaurant met tuinterras, Belgische Franse keuken, Huisdiervriendelijk restaurant, Eethuis, A la carte, Dagmenu, Snacks, Seizoensgebonden suggesties
Rubrieken: Restaurants

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.