Klik om de kaart te tonen
U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.

Logopedische Praktijk in Waarschoot, een betrouwbare logopedistenpraktijk

Logopedische Praktijk in Waarschot is een team van betrouwbare logopedisten die u graag van dienst zijn met verschillende behandelingen binnen de logopedie. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij hun terecht voor verschillende problematieken waaronder problemen met praten. De logopedisten helpen u bijvoorbeeld bij articulatieproblemen om klanken goed te leren uitspreken. Ook staan ze u bij met stemproblemen om beter voor u stem te zorgen en klachten te verminderen of verhelpen. Daarnaast kunt u met de juiste behandelingen van Logopedische Praktijk afwijkende mondgewoonte wegnemen. Kinderen die moeite ondervinden met leerstof te verwerken krijgen hier ook hulp bij leren aangeboden.

Logopedische Praktijk, Waarschoot

Uiteenlopende diensten bij Logopedische Praktijk

Vanaf het begin van 1995 werken er in de Logopedische Praktijk meerdere logopedisten. Het team bestaat momenteel uit 3 medewerkers. Binnen de praktijk heerst een prettige werksfeer die de patiënten ook fijn zullen vinden. Door regelmatig onderling overleg proberen de logopedisten hun kennis te delen en op de juiste manier voor u in te zetten. Ze streven ernaar dat u gedurende het behandeltraject slechts één behandelaar heeft. Daarnaast is het goede contact en integratie met onder andere de ouders en de school van belang. Logopedische Praktijk biedt verschillende behandelingen aan waaronder:

  • Afasie
  • Dysartrie
  • Taalproblemen
  • Slikproblemen

Problemen met praten aanpakken in Waarschot

Bij Logopedische Praktijk worden kinderen geholpen die moeilijkheden ondervinden om de aangeboden leerstof te verwerken. Bij leerproblemen kan hier vaak snel verandering in gebracht worden dankzij logopedische therapie. Er wordt dan gesproken van lees-, schrijf- of rekenproblemen. Als de problemen hardnekkig aanwezig blijven ondanks intensieve logopedische therapie, dan is er sprake van een leerstoornis zoals dyslexie, dysorthografie of dyscalculie. Daarnaast is het ondervinden van problemen met de taal ook een mogelijkheid; als deze vertraagd of afwijkend verloopt, is er mogelijk sprake zijn van een taalontwikkelingsstoornis. Bij zowel volwassen als kinderen zijn Articulatiestoornissen mogelijk. Bepaalde klanken of klankcombinaties worden niet goed uitgesproken. Stemproblemen ontstaan als de stem op een verkeerde manier wordt gebruikt met heesheid als gevolg. Met logopedische therapie worden deze problematieken aangepakt.

Afasie en dysartrie behandelingen

Logopedische Praktijk biedt behandelingen aan voor afasie; een verworven taalstoornis die veroorzaakt wordt door een hersenletsel en waarbij het begrijpen en het uiten van gesproken en geschreven taal gestoord is. Verder bieden ze logopedische therapie aan voor dysartrie, dit is een spraakstoornis die wordt veroorzaakt door een aandoening in het zenuwstelsel. Bij dysartrie is er sprake van een probleem in het spreken waarbij een gedachte of idee niet goed wordt omgezet in gesproken of geschreven taal. Verder worden andere problematieken ook aangepakt waaronder slikstoornissen. Hierbij is verslikken is mogelijk als het voedsel of drinken in de luchtpijp terecht komt. Ook wordt met de therapie afwijkende mondgewoonten verholpen om negatieve gevolgen voor de gebitsstand, uitspraak en het gehoor te voorkomen. Logopedische Praktijk in Waarschot is een ervaren team van logopedisten die samen een breed scala aan problematieken aanpakken.

Neem gerust contact op als u nog verdere vragen heeft, of als u een afspraak wilt maken. Ook kunt u een bericht achterlaten bij het contactformulier.

3e04e6de98c042dbb188783963036a87.jpg - Logopedische Praktijk, Waarschoot

Logopedische Praktijk

Weststraat 44
Waarschoot

Logopedische Praktijk in Google

Website: www.logopedie-waarschoot.be

Zoekwoorden: Problemen met praten, Articulatieproblemen, Hulp bij leren, Stemproblemen, Afwijkende mondgewoonte wegnemen, Logopedie, Taalproblemen, Dysartrie, Slikproblemen, Articulatiestoornissen
Rubrieken: Logopedisten, Logopedist, Logopediste, Therapeuten

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.