Irish wolfhounds of Kate’s meadow, Heist-op-den-berg

Wie zijn wij?
 
Wij zijn een gezin (mama, papa en dochter) die gek van windhonden zijn en verslingerd aan de Ierse wolfshonden! Al meer dan 13 jaar maken Ierse wolfshonden deel uit van ons gezin. Nu zijn we klaar voor de volgende stap in ons hondenavontuur. Het fokken en grootbrengen van een nestje en de liefde die we voor dit ras hebben overbrengen op anderen!

Irish wolfhounds

De Ierse Wolfhond: De Ierse wolfshond is een hondenras dat afkomstig is uit Ierland en behoort tot de grootste hondenrassen ter wereld. Het ras is al heel oud, de geschiedenis van het ras gaat terug tot ten minste 1400 v.Chr. Zo is bekend dat de Ierse Wolfshond ook wel voor het vertier van de Londense bevolking werd gebruikt als 'wedstrijdpaardjes', waarbij er door de straten van Londen werd geracet en ze hierbij als 'pony's' werden bereden.

De Ierse wolfshond is van origine een jager 'op zicht' maar heeft zich ontwikkeld tot een echte familiehond. Hij is ook vriendelijk tegen vreemden en niet waaks. Daarbij zijn ze wars van agressie. De Ierse Wolfshond past zich aan het tempo van zijn baas aan.

Daarbij is hij niet geschikt voor in een kennel, maar wil midden in het gezin staan. De schofthoogte van een volwassen reu is minimaal 79 centimeter, die van een volwassen teef minimaal 71 centimeter. Het gewicht ligt tussen 50 en 70 kilogram. Tijdens de middeleeuwen lagen deze waarden nog hoger. Sommige exemplaren bereikten mogelijk een schofthoogte van 1.05 meter.

De Ierse Wolfshond valt in de rasgroep 10 windhonden, sectie ruwharige windhonden. De beharing is ruw en hard en warrelig.

Puppies: Ierse wolfshond puppies groeien snel en zijn laat volwassen. Hou er dus rekening mee dat je de eerste 2 jaar een jonge en energieke hond in huis hebt. Wanneer een pup of volwassen hond niet meer bij zijn gezin kan verblijven vragen wij om deze steeds naar ons terug te brengen zodoende we een nieuwe thuis voor de hond kunnen zoeken!

Irish Wolfhounds

Puppy Ierse Wolfshond, Gentle Giant.

Hondenfokkerijen, Irish wolfhounds of Kate’s meadow, Irish wolfshounds, Ierse wolfshonden, Hondenfokker, Fokken van honden, Erkend fokker van honden, Gentle Giant, Duitse Dog, Fokker Ierse wolfshonden, Puppy Ierse Wolfshond, Hondenfokkerij Grote hond, Hondenfokker en Windhond in Heist-op-den-berg, Antwerpen.

 

Irish wolfhounds of Kate’s meadow

Hallaaraard 14
Heist-op-den-bergWebsite:


Volg ons op: Facebook Instagram
Zoekwoorden: Puppies, Irish wolfshounds, Ierse wolfshonden, Hondenfokker, Erkend fokker van honden, Gentle Giants, Duitse dog, Fokker ierse wolfshonden, Puppy ierse wolfshond , Hondenfokkerij
Categorieën: Hondenfokkerijen, Honden

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.