Klik om de kaart te tonen
U gaat hiermee akkoord met ons privacy statement.

Tea-Room Filip in Assenede is een eethuis met culinaire gerechten, dagschotel en ook traiteurdienst

Heeft u trek en wilt u in Assenede naar een vertrouwd adres voor lunch of diner? Dan kunt u zeker langsgaan bij Tea-Room Filip aan de Molenstraat 81. Daar wacht u een culinair welkom door zaakvoerder Filip De Wilde. Hij kookte eens voor hooggeplaatste gasten, een chique publiek in een restaurant op een golfclub. Nu heeft hij zijn eigen plek gevonden waar hij naar eigen zeggen het liefst wil werken. Elk gerecht heeft zijn persoonlijke aandacht en krijgt daardoor een exclusieve toegevoegde waarde. Filip heeft zijn veredelde tearoom ontwikkeld door te beginnen als traiteur onder de titel ‘Koken met Filip’, bestemd voor een breed publiek.

Gasten waarderen een huiselijke sfeer

Zaakvoerder Filip De Wilde werkte in de beste restaurants en droomde intussen van zijn eigen eethuis met terras. Het werd een feest van culinaire gerechten, dagschotels, mosselen, eethuis met privé parking, rolstoel toegankelijk tearoom, met seizoensgebonden gerechten. Filip over de beslissing om voor zichzelf te beginnen: “Toen ik 36 was dacht ik: nu of nooit. Het was een droom die uitkwam. Met mijn traiteurdienst heb ik bekendheid opgebouwd.” Met gevoel voor nostalgie opende hij vervolgens zijn tearoom in de voormalige huiskamer van het ouderlijk huis. “Dat huiselijke wil ik mijn gasten bieden”, zegt hij met gevoel voor sfeer en karakter, wat de klanten ook zeker waarderen.

Een goede croque begint met lekker brood

Aan de realisatie van Tea-Room Filip gingen jaren van onderzoek vooraf. Filip bezocht horecabeurzen en brouwerijen. Hij ging proeven bij wijnboeren en kwekers. Zo verzamelde hij de perfecte producten voor zijn gerechten, de beste vrucht voor zijn coupe aardbei. Hij gaat altijd voor kwaliteit en maakt zelf bouillons, mayonaise, pickles en advocaat. “Een goede croque begint met lekker brood. Voor mij is dat zelfgebakken brood. Ik snij mijn brood ook anders: bij een echte croque is het brood gesneden in de lengte en niet in de breedte. Er liggen ook twee sneetjes kaas en één plak ham op, zoals het hoort”, vertelt de chef in de regionale media.

Gastronomische kwaliteit toepassen in tearoom

Elke maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is er een dagmenu voor 15 euro met soep, hoofdgerecht en koffie. Tussendoor zijn er ook pannenkoeken en gebak van de dag en lekkere biertjes en wijnen. Op vrijdagavond en zaterdag werkt Filip met suggesties van het seizoen als asperges uit de volle grond, maatjes, mosselen, coquilles of wild. Voor groepen vanaf twaalf personen geeft Filip ook kookworkshops en bereidt hij gastronomische menu's. Kom u overtuigen van de kwaliteiten van dit bijzondere lokale restaurant of schrijf in voor een van de gastronomische cursussen.

Kom langs bij Tea-Room Filip aan de Filip Molenstraat 81 in Assenede voor een lunch of diner.

Tea-room Filip, Assenede

Tea-Room Filip, Assenede

Tea-Room Filip

Molenstraat 81
Assenede

Website: www.kokenmetfilip.be

Zoekwoorden: Culinaire gerechten, Dagschotels, Tearoom, Mosselen, Eethuis, Eethuis met terras, Eethuis met privé parking, Rolstoel toegankelijk tearoom, Seizoensgebonden gerechten, Traiteur
Rubrieken: Tea-rooms

Doel van de gegevensverwerking:
Direct contact met u opnemen, levering van onze diensten verbeteren, opstellen van aanbiedingen of doorsturen aan het door u geselecteerde bedrijf.