Dat was de algemene conclusie bij een terugblik op 25 jaar keihard werken. Trots op de drie brasseries en de reeds gelanceerde producten, werd een frisse, gemeenschappelijke noemer gezocht om dat alles te verenigen.
Brasserie Pakhuis bestaat 25 jaar en is met zijn unieke setting een gevestigde waarde in Gent. Ook in La Quincaillerie en Brasserie Dock’s hebben ze recent een zilveren jubileum gevierd. Wat is het geheim van het jarenlange volgehouden succes? Zakelijk leider Dimitri De Cuyper geeft zijn recept inclusief alle noodzakelijke ingrediënten.
Brasseries zijn vandaag nog steeds razend populair. Niet alleen in Parijs waar ze sinds decennia met het straatbeeld vervlochten zijn geraakt maar ook in andere wereldsteden zoals Antwerpen, Gent en Brussel. Om het echter niet altijd over onszelf te hebben, vroegen we aan een deskundige hoe hij het Parijse brasserieleven heeft ervaren. Als directeur van Toerisme Vlaanderen woonde Geert Declerck vijftien jaar in de Lichtstad. Graag blikt hij voor Pleasures even terug op die periode.
Dock’s opende begin 1991 zijn deuren. De brasserie toonde meteen het karakter van een onverslijtbare Duitse diesel. Eénmaal op toerental ging de brasserie immers na een paar maanden op volle kracht vooruit. Niemand kon toen vermoeden dat Dock’s in het volatiele horecalandschap 25 jaar later als vaste waarde zou erkend worden. Een gepaste gelegenheid dus om terug te blikken. Voor een verklaring voor het aanhoudende succes van Dock’s legden we zakelijk leider Dimitri De Cuyper vijf frappante vaststellingen voor.